Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Dostal jsem od zaměstnavatele dva vytýkací dopisy, každý je na jiné pochybení kde se odkazují, že v případě porušení můžou rozvázat pracovní poměr na základě paragrafu 52 písmeno g, cituji:

"g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi, "
Platí to, že když chybu nebudu nadále opakovat, nemohou mi ukončit pracovní poměr? Nebo se vytýkací dopisy počítají dohromady a když budu mít tři mužou mě ukončit?
Děkuji za ujasnění S podzravem Marek

ODPOVĚĎ:
Zákoník práce nevyžaduje, aby se porušení týkalo vždy stejné věci. Své povinnosti může zaměstnanec porušit pokaždé jiným způsobem. Vytýkací dopisy se sčítají a při dalším porušení jakéhokoli druhu může být pracovní poměr ukončen.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.