Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji na pobočce pošty, která se bude rušit. Byla mi nabídnuta stejná pozice, ovšem jinde. Z osobních důvodů mi to však nevyhovuje. Mám i tak nárok na odstupné, když toto místo odmítnu? Bylo mi řečeno, že v takovém případě mám dát klasickou výpověď a nárok na odstupné zaniká. Pracuji zde od roku 2008.   Děkuji za odpověď s pozdravem Eliška.

ODPOVĚĎ:
Důležité je, jaké místo výkonu práce máte uvedeno v pracovní smlouvě. Zaměstnavatel je povinen přidělovat zaměstnanci práci podle pracovní smlouvy. Pokud tedy máte ve smlouvě uvedeno místo výkonu práce např. Praha a odmítnete podepsat novu smlouvu s místem výkonu práce v Brně, je zaměstnavatel i nadále Vám přidělovat práci na původním místě výkonu práce. Pokud takovou práci nemá, vznikají překážky na jeho straně, Vám vznikne nárok na náhradu mzdy a situaci musí řešit zaměstnavatel. V takovém případě sama výpověď nedávejte a vyčkejte, co udělá zaměstnavatel.
Pokud máte ve smlouvě uvedeno jako místo výkonu Praha a z dosavadní Prahy 8 máte být převedena Prahu 6, může to zaměstnavatel udělat i bez Vašeho svolení. Pokud s tím nesouhlasíte, jiné řešení, než výpověď z Vaší strany není.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.