Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Z dotačního programu MZ má být vyplacena odměna zdravotníkům i nelékařským profesím za období nouzového stavu od března 2020 - květen 2020. Já jsem v této době pracovala ve státní nemocnici v Praze a v červnu 2020 jsem rozvázala pracovní poměr. Nyní pracuji v jiné fakultní nemocnici (Praha) a tam mají jasná pravidla kolik kdo dostane (1,0, 1/2 úvazku, DPČ, DPP atd.).

Vznesla jsem dotaz na personalistu bývalého zaměstnavatele a ten mi odpověděl, že není odměna nárokovou složkou. To bych pochopila, ale tato odměna je dána MZ. Můj nový zaměstnavatel mi sdělil, že bych odměnu měla dostat. Myslím, že nás bude víc, kdo v tuto dobu pracoval a pak odešel z nějakého důvodu. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Odměny od ministerstva zdravotnictví by měla být vyplacena zdravotníkům v nemocnicích akutní a lůžkové péče, a to za práci na jaře při epidemii koronaviru. Teoreticky Vám tedy odměna náleží.
Odměny by však měly být vyplaceny v říjnové výplatě. Vzhledem k tomu, že u bývalého zaměstnavatele již nepracujete a žádnou výplatu Vám nevyplácí, není možné, aby Vám odměnu přiznal on.
Podle mého názoru by Vám měl odměnu vyplatit současný zaměstnavatel. Nicméně se jedná o velmi specifickou situaci, jejíž řešení bude vyplývat z konkrétních podmínek, které budou pro vyplácení odměn nastaveny. Doporučuji proto obrátit se s dotazem na MZ.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.