Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat, zda je možné, abych se již nesměla vrátit z neschopnosti na své místo, když mi bylo ústně sděleno, že se již nemám vracet a mám si dělat co chci. Jsem pod státní službou a těsně před nástupem na operaci mi bylo oznámeno, že moje místo bude k 31.12.2019 v rámci systemizace zrušeno.

Nevidím a nemám důvod svoji neschopnost nijak prodlužovat a do konce roku bych ráda pracovala. Děkuji Zdenka.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud Vaše místo nebylo zrušeno a nenastal jiný důvod pro Vaše převedení apod. , není možné Vás takovýmto způsobem odmítnout. Zaměstnavatel je povinen přidělovat Vám práci podle pracovní smlouvy, pokud takovou práci nemá (což by nemělo být možné, když místo dosud nebylo zrušeno), nastávají překážky na straně zaměstnavatele a Vám náleží náhrada platu.
Doporučovala bych  proto před skončení pracovní neschopnosti zaměstnavatele informovat o dni předpokládaného návratu a o tom, že očekáváte, že Vám bude přidělována práce v souladu s Vaší pracovní smlouvou.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.