Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem OSVČ, pracuji v turismu jako průvodkyně a delegátka. S jednou cestovní kanceláří jsem po online pohovoru měla podepsat pracovní smlouvu na léto 2023. Dostala jsem od této CK písemnou pracovní nabídku. Po další emailové korespondenci a zaslání různých vyplněných dokumentů jsem mnou podepsanou smlouvu poslala emailem do CK.

Za 17 dní jsem dostala email, že se dotyčná pracovnice při prověřování mé osoby o mně cosi dozvěděla a proto práci nedostanu. Kdo a co o mě řekl, nevím. Tato zaměstnankyně je zplnomocněná jednat za zmíněnou CK. Mezitím jsem si na léto zajistila ubytování a odmítla dvě jiné pracovní nabídky.   Domnívám se, že prověření mělo proběhnout před pracovní nabídkou a že došlo k porušení ústní, resp. korespondenční dohody bez řádného důvodu ("jedna paní povídala" - jde nejspíš o osobní pomluvu). Tedy že bylo přislíbeno jednoznačně podepsání smlouvy a tato dohoda nebyla dodržena. Mám šanci se nějak proti tomu ohradit? Děkuji, Blanka.

 

ODPOVĚĎ:
Můžete argumentovat tím, co uvádíte, tedy že mělo dojít k prověření před podáním nabídky, že jste nebyla seznámena s tím, co je o Vás tvrzeno jinou osobu a co se tedy stalo důvodem pro odmítnutí uzavření smlouvy apod. Nicméně v případě, že se nepodaří s protistranou dohodnout, nezbývá než se v této věci obrátit na soud.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.