Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dostali jsme se s kolegyní do situace, kdy nás vedení firmy nutí abychom podepsali novou pracovní náplň. Změna by spočívala v tom, že bychom měly hmotnou odpovědnost za sklad (ochranné a pracovní oděvy, čistící a kancelářské potřeby), v případě nepřítomnosti skladnice (dovolená, nemoc).

Ani jedna nechceme zodpovídat za práci skladnice. Máme prosím nějaké možnosti? Pokud prý nepodepíšeme hm. odpovědnost, můžeme podat výpověď. Mohla by nám za nepodepsání hrozit výpověď, či dokonce paragraf? Děkuji za odpověď i Vaše služby. Hezký den, Helena.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud není pracovní náplň součástí pracovní smlouvy, může ji zaměstnavatel změnit jednostranně i bez vašeho souhlasu. V takovém případě ani Váš podpis nepotřebuje, podpisem pak stvrzujete pouze seznámení s novou náplní.
Musí však být splněna podmínka, že pracovní náplň odpovídá druhu práce, který je určen v pracovní smlouvě. Pokud odpovědnost za sklad neodpovídá Vašemu druhu práce, nemůže takto zaměstnavatel náplň práce změnit bez Vašeho souhlasu, změna by navíc musela být provedena změnou pracovní smlouvy. Nemůže Vás k podpisu ani nutit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.