Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji v potravinách, bohužel jsem byla obviněna, že mě nebo mojí kolegyni prošlo 17 kusů masa bez zaplacení pokladnou. Musela jsem zaplatit 1.701 Kč. Jednalo se o objednávky pro tábor. Já mám ale doklady, že maso zaplaceno bylo. Všechny účtenky, kdy nakupovali kuřecí maso mám doložené a vím, že jsem v tomto směru nepochybila a věřím, že ani kolegyně ne.

Jaká mám práva a jak se mohu bránit, co je povinna v tomto směru vedoucí prodejny udělat. Dostala jsem jen doklad z pokladny o zaplacení a žádný zápis o škodě nebyl proveden, pouze to, že maso jim chybí. Tato věc je z července 2019, bohužel jsem maso zaplatila, ale důkaz, že jsem to byla právě já, nemají. Děkuji za odpověď. Pavlína.

ODPOVĚĎ:
Ať už byla uzavřena dohoda o odpovědnosti k ochraně hodnot svěřených zaměstnanci k vyúčtování nebo nikoli, zaměstnavatel v případě vzniku škody musí v první řadě dokázat, že škoda vůbec vznikla a v jaké výši.
Doporučuji kontaktovat zaměstnavatele, doložit účtenky a požádat na druhou stranu o doložení vzniku škody a její výše ze strany zaměstnavatele.
V případě, že nebude zaměstnavatel komunikovat, je možné obrátit se na místně příslušný inspektorát práce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.