Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Zaměstnavatel je v řízení o insolvenci, přičemž nebylo soudem ještě rozhodnuto. Ověřil jsem si veškeré dostupné podmínky vyplacení mzdových nároků Úřadem práce, jako je maximální měsíční částka v rozhodném období, dále jen tři měsíční mzdy. V poslední mzdě i odstupné, maximální celková částka atd. Nedokážu ale najít kompletní seznam položek, které ÚP neproplatí, i když jsou na výplatní pásce.

Např. stravné, přesčasy a cestovné je všude možně zmíněno, ale další nedokážu zjistit. Častokrát se zmiňuje jen plat dle výplatní pásky. V tomto případě mi jde o položku na výplatní pásce "prémie". Mému kolegovi bylo řečeno, že se jich musí písemně vzdát. Zároveň ani zdaleka nebyl blízko rozhodné měsíční částce, natož aby jí překročil. Je tomu opravdu tak? Budu mzdové nároky uplatňovat během následujících 14 dní, předem vám děkuji za pomoc a informace. S pozdravem Václav.

 

ODPOVĚĎ:
Tento dotaz musíte položit přímo příslušné pobočce ÚP, které bude Vaše mzdové nároky zpracovávat. Odpověď totiž nesouvisí jen s platnou legislativou, ale také s metodickými pokyny, které ÚP dostává. Doporučuji proto konkrétní postup, který musíte dodržet, projednat přímo s pracovnicí ÚP, která bude mít Váš případ na starosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.