Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Otci v práci chybně od počátku počítali insolvenci, kdy mu od července 2021 do výpočtu nezahrnuli manželku a posílali mu tak nižší zbytek z výplaty a na insolvenci odcházela vyšší částka. Jaký nárok má nyní otec? Firma u níž je zaměstnán si to přehazuje z vedení na účetní a naopak.

Poslední vyjádření, které obdržel je, že mu vrátí v následujících výplatách rozdíl od ledna roku 2022 do března 2023, protože chyba byla prý na jeho straně, že nenahlásil manželku. Ale ve firmě se ho k insolvenci nikdo na nic neptal a firma obdržela papíry od soudu, kde je uvedeno, že insolvence je vedená jako insolvence manželů. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Zaměstnanec má nárok na vyplacení celé nezabavitelné částky. Doporučuji obrátit se a insolvenčního správce, vyvolat schůzku, které se zúčastní jak on, tak zaměstnavatel a dohodnut se na způsobu řešení. Pokud dokumentace od soudu a insolvenčního správce byla v pořádku, pak je zřejmě chyba na straně zaměstnavatele, nicméně neoprávněně stržené peníze byly zaslány insolvenčnímu správci. Na řešení se proto musí podílet obě strany.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.