Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám na Vás otázku na možnost pracovat na pozici sociální pracovnice během studia. Hlásím se na pozici sociální pracovnice do domova pro seniory a nemám dokončené vzdělání. Sice mám státnice úspěšně za sebou, ale bakalářskou práci nemám obhájenou.

Má otázka zní, zda je možnost, aby mě přijali i bez dokončeného vzdělání? Nestačilo by například podepsat čestné prohlášení, že titul získám do půl roku? Děkuji za odpověď. S pozdravem Lenka.

 

ODPOVĚĎ:
Vzdělání sociálního pracovníka v domově pro seniory by mělo odpovídat požadavkům zákona č. 108/2006 Sb. , o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.
Bez dokončeného studia tato kritéria nejsou splněna. Nicméně vzhledem k tomu, že k dokončení chybí pouze obhajoba bakalářské práce, je možné dohodnout se na řešení s budoucím zaměstnavatelem. Žádný právní předpis takovou situaci neřeší, řešení této individuální situace bude proto záviset na rozhodnutí zaměstnavatele.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.