Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Obracím se na Vás s dotazem. Pracovala jsem na IČO pro MPSS, při nástupu došlo k podpisu smlouvy a bylo mi nabídnuto náborové ohodnocení 15.000 Kč, max. na první 3 měsíce (údajně podpora do začátku od MPSS než začnu mít provize z obchodů). Podepsala jsem návrh na přiznání náborového ohodnocení, které putovalo na centrálu ke schválení.

Kopii jsem od MPSS nedostala k dispozici, podepsalo se jen jedno vyhotovení s tím, že jde o žádost o to, abych nábor. ohodnocení dostala a hotovo.
Spolupráci jsem u MPSS ukončila na můj popud. Nyní jsem však obdržela dopis od MPSS kde chtějí vrátit "provize" - jedná se však dle slov MPSS o Náborové příspěvky (dozvěděla jsem se po telefonátu do MPSS). Kontaktovala jsem svou ex nadřízenou, byla překvapena stejně jako já a přislíbila zjištění inf. , do dnes (03.08.2019) mi neraguje na volání asni sms. Volala jsem tedy na uvedenou osobu v dopise, na základě čeho to po mě požadují a ona zmiňovala tento dokument, vzhledem k tomu, že jsem jej neměla k dispozici vyžádala jsem si tedy naskenování do emailu. Je zde věta, že v případě ukončení spolupráce do 12 měsíců MŮŽE MPSS požadovat vrácení... ale za jakých podmínek může apod zde není uvedeno.
Můj dotaz zní, je možnost se nějak bránit, abych dané platit nemusela? Jaké jsou mé možnosti? Všechny dokumenty, které mám k dispozici zasílám na Váš email, vzhledem k omezenému počtu příloh zde, předmět emailu - vrácení náborového ohodnocení. Děkuji Vám za pomoc. Koudová.

 

ODPOVĚĎ:

V přiloženém dopise MPSS uvádí, že jste "dosud neuhradila dlužnou částku...", tedy dopis vypadá jako upomínka. Žádná z příloh však neobsahuje první výzvu k zaplacení.
Pokud druhá smluvní strana došla k závěru, že vznikl nějaký dluh, měl by doložit důvod jeho vzniku a výpočet, jakým došla ke konečné dlužné částce. Teprve v tomto případě je možné posoudit, zda je dluh reálný a zda skutečně vznikl.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.