Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
14.7.2004 se mnou zaměstnavatel okamžitě zrušil pracovní poměr. Podala jsem žalobu na určení neplatnosti okamžitého zrušení pracovního poměru. Soudní spor jsem vyhrála i po odvolání žalovaného a rozsudek nabyl právní moci 21.5.2008 a následně měl žalovaný zaplatit k rukám mé právní zástupkyně náklady řízení stanovené okresním soudem tak i krajským soudem. Bohužel se tak nestalo.

Na jeho firmu je prohlášený konkurz. V současné době by můj bývalý zaměstnavatel měl být v pracovním poměru coby zaměstnanec. Chtěla bych se prosím Vás zeptat, zda mám nějakou šanci získat náklady řízení a eventuelně jakým způsobem. ¨
Přihlášku k pohledávce ohledně insolvenčního řízení jsem nepodávala, bohužel jsem zjistila po lhůtě, že je podaný návrh na insolvenční řízení. Řeším to až v současné době, Bohužel jsem se dávala dohromady po psychické stránce. Dále mám dotaz, zda je nějaká šance také uplatnit ušlý výdělek, jelikož pracovní poměr mi byl ukončen v lednu 2009. Konkurz byl prohlášen 30.4.2008. Děkuji, Alena

ODPOVĚĎ:
Nepřihlášené pohledávky se v insolvenčním řízení neuspokojují, avšak tyto pohledávky nezanikají. V průběhu konkurzního řízení však může dojít k promlčení Vaší pohledávky a navíc po skončení konkurzního řízení je jisté, že dlužník nebude mít žádný majetek.
Vaše šance jsou tedy malé, avšak Vaše pohledávka byla již rozhodnuta soudním rozhodnutím, a to se promlčí po 10 letech. V této lhůtě můžete dlužníka exekvovat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.