Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Posílám výživné z ČR na Slovensko. Bývalý manžel nemá bankovní účet a do teď jsem mu zasílala peníze poštou přes Eurogiro. Teď mne informovali na poště, že už to nepůjde, že tuto službu česká pošta ruší. Můžu peníze - výživné zasílat na bankovní účet jeho druhé manželky? Je k tomu potřeba nějaká písemná domluva?

Nevím jestli se nemýlím, ale pokud jsou manželé a mají bezpodílové spoluvlastnictví by to asi mohlo být i když soudní rozhodnutí říká k rukám jmenovaného teda mého bývalého manžela. Děkuji, Bronislava

ODPOVĚĎ:
Výživné na účet manželky otce raději neposílejte. Pokud by to opravdu jinak nešlo, tak jedině s písemnou dohodou mezi Vámi, otcem a jeho manželkou. Výživné na dítě do SJM nespadá, neboť jde o peníze náležející dítěti a mohlo by se stát, že manželka částky zaslané na její účet  zapře či bude tvrdit, že jde o dobrovolné „dary“ pro dítě. Soudy vykládají znění výroku rozsudku „k rukám otce“ striktně a Vám by tak mohl hrozit postih za neplacení výživného.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Posílání výživného do zahraničí - je možné posílat na účet osoby blízké oprávněné osoby?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.