Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Domluvili jsme s naším známým, že nám zhotoví střechu a dodá dřevo na vazbu na rodinný dům - novostavbu. Když jsme se ptali po tesařích, tak se nám sám nabídl, že to umí a dělá. Je povoláním truhlář a říkal že má les a katr, takže dřevo nebude problém. Zbytek materiálu jsme si zajišťovali sami. Takže jsme mu věřili. Domlouvali jsme vše minulý rok (2021) na letošní podzim (2022).

Když začal pracovat, tak se nám nelíbila kvalita dřeva, které dodal (nosný trám vaznice se drolil, byl napadený hnilobou a sloupek kterým byl podepřený byl také napadený hnilobou, na některých krovech byla kůra, a dva krovy byly úplně zelené). Pak byly vaznice neodborně přeplátovány ve spojích a podepřeny trámkem tak nešikovně, že podle jiných tesařů by kleštiny, které drží krov, musely být osazeny z vrchu, namísto zespoda podle projektu.   Pozednice byla přikotvena slabými šrouby. A neseděly krovy v sedlech na vaznici. Pak jsme ho pro nekvalitní práci zastavili a ukončili spolupráci, takže vazba není dodělaná. Většina dřeva zůstala nepoužitá. Zatím jsme nic neplatili. Dřevo bychom chtěli demontovat a komplet mu ho vrátit. Jak to máme správně udělat, aby to bylo v pořádku? Děkuji. Markéta.

 

ODPOVĚĎ:
Je třeba písemně odstoupit od smlouvy s tím, že došlo k jejímu podstatnému porušení ze strany zhotovitele – a uvést všechna porušení. Dále vyzvat k převzetí dodaného dřeva. Ideálně zdokumentovat stav provedených prací a dodaného materiálu (nafotit).
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.