Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

My jako firma (s. r. o.) jsme zákazníkovi (s. r. o.) prodali stavební stroj. Stroj byl prodán na dotace a kupní smlouva neobsahuje žádnou návaznost na naše obchodní podmínky, pouze se řídí všeobecnými ustanoveními NOZ.   Na stroj poskytujeme 2 roky záruční dobu. Zákazník 10 dní před koncem záruční doby oznámil závažný problém, kdy bude nutné stroj skoro rozpůlit a vyměnit vadný díl.

Můj dotaz zní, jak dlouho bude mít zákazník záruku na nový díl, který mu vyměníme a jak dlouho bude mít záruku na provedené práce? Oprava bude provedena bezplatně v rámci naší záruky. Končí mu záruka na vyměněný díl s koncem standartní záruky tedy za zmíněných 10 dní? Jak dlouho musím držet záruku na práci? Taky zbývajících 10 dní?

 

ODPOVĚĎ:
Výměnou dílu za nový díl se neprodlužuje záruka, ta běží dál v původním rozsahu. Je možné ujednat mezi smluvními stranami jinak, tj. že se výměnou záruka prodlužuje. Obdobně to platí u prací.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.