Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Koupila jsem si byt v dubnu 2018. Při revizi komína 2019 mi bylo sděleno, že nevyhovují spalinové cesty a byla nutná výměna plynového kotle za kondenzační. Mé náklady za kotel a vyvložkování komínu jsou 52.000 Kč. Dále výměna sádrokartonu v koupelně, odvětrávací mřížky a vymalování tj cca 5.000 Kč.

Řešila jsem to s bývalým majitelem a ten mi nabídl 15.000 Kč jako odškodné. Chtěla bych se zeptat, zda je povinen uhradit celou investovanou částku. Předem děkuji za odpověď Jana.

 

ODPOVĚĎ:
Otázka spalinových cest není jednoznačná. Záleží na tom, jak starý byt je, v čem konkrétně má spočívat okolnost, že spalinové cesty nevyhovují, atd... Do soudního sporu bych se v daném případě zcela nepouštěla, neboť by byl dražší, než samotné náklady, které jste do opravy vložila. S tím souvisí i otázka, zda je bývalý majitel povinen uhradit vše. Toto by rozhodl až soud na základě podrobného dokazování a uzavřela bych, že úspěch ve sporu by byl nejistý.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.