Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

U českého e-shopu jsem zakoupila dvě dětské postele. Po uhrazení částky balíky v pořádku dorazily. Nechala jsem je manželem složit, u skládání jsem já osobně nebyla. Když jsem přijela domů, zjistila jsem, ze postele jsou úplně jiné. Uplatnila jsem reklamaci u českého e-shopu. Bylo mi sděleno, že jsou od polského výrobce a ze pokud chci, postele se mají demontovat, následně budou vyměněné za nové.

Potom mi z českého e-shopu znovu volali, jestli jsou postele i lepené. Sdělila jsem jim, ze byly smontované přesně podle návodu, tedy i lepené. Od té chvíle se ke mně polský dodavatel staví zády, že jsem je neměla skládat a reklamovat ihned po převzetí zboží. Zásilka přišla neporušená, nebyl důvod reklamovat ihned po převzetí. Děkuji, Simona

 

ODPOVĚĎ:
Zcela jistě jde o uzavření spotřebitelské smlouvy distančním způsobem, tj. na dálku a jelikož jste zboží nakoupili u českého e-shopu, pak není možné, aby jste Vy jako spotřebitel jednal s dalším prodejcem. Platí tedy § 1810 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. , občanského zákoníku. Máte tedy právo odstoupit od této smlouvy z důvodu vadného plnění, kdy e-shop nedodal zboží, které jste si objednali. Názor polského dodavatele tedy není pro Vás podstatný. Spotřebitel nemá povinnost věc při převzetí kontrolovat a vady, které má věc v okamžiku převzetí, může namítat až 24 měsíců, kdy se v prvních šesti měsících vadnost předpokládá. Pokud by český e-shop odmítal akceptovat Vaše odstoupení od smlouvy a vrácení zboží, pak máte možnost obrátit se se stížností na jednání českého e-shopu na Českou obchodní inspekci, která je dozorovým orgánem v případech porušení zákona č. 634/1992 Sb. , na ochranu spotřebitele. Případně řešit tento problém soudní žalobou.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Dodání jiného nábytkem eshopem - jiná osoba než kupující nábytek složila a slepila, jak reklamovat dodávku nábytku?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.