Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Uzavřela jsem s paní smlouvu na odkup vybavení restaurace, s tím že ve smlouvě bylo, že jí peníze pošlu na účet do 28.2.2023. V den splatnosti jsem šla do restaurace, kde byl majitel objektu (paní byla pouze v nájmu, který sama ukončila) a ukázal mi smlouvu a papíry, že on je majitelem veškerého vybavení restaurace.

Peníze jsem tedy neposlala, protože se nám paní snažila prodat něco, co ani nebylo její. Na místo přijela i PČR, jelikož byl zamezen přístup do restaurace a paní si chtěla odvážet věci. Majitel nemovitosti jim ukázal smlouvu, že je vše jeho a policie řekla paní, že musí odjet. Nicméně mě vyhrožovala, že jsem smlouvu podepsala, takže jí peníze dát musím, jinak vše předá právníkům a bude to mnohem horší. Majitel nemovitosti mě ubezpečoval, že to není možné, když se nám pokusila prodat jeho vybavení, ale stejně se raději obracím na Vás, jak tuto nešťastnou situaci řešit. Chtěla sem jí zaslat i odstoupení od smlouvy, ale na smlouvě uvádí neplatnou adresu. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Určitě nemůže dojít k prodeji vybavení, které je ve vlastnictví třetí osoby, bez souhlasu této osoby.
Za této situace doporučuji pro jistotu zaslat odstoupení od smlouvy, a to na adresu uvedenou ve smlouvě, případně i na jinou adresu, kterou evidujete (lze pro jistotu zaslat třeba i na email, WhatsApp apod.).
Dále doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.