Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V prosinci 2021, jsem zakopila vstupenky na muzikál Gregorián. Doba nepřála a muzikál byl přesunutý na jiný termín, který se nakonec nekonal. Společnost, které jsem zaplatila byla jen zprostředkovatel. Pořadatel jim nenavrátil peněžní prostředky na vrácení peněz za vstupenky. Bylo mi řečeno, že mám já sama kontaktovat pořadatele.

Po dvou emailech odepsali, že mám čekat vracení do dvou týdnů.   Nic se neděje. Poslala jsem další email s dotažem a bez odpovědi. Jaké mám možnosti? Částka k vrácení je 1.400 Kč.   Problematice se věnovala i Česká televize, pořad Černé ovce:   https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/222452801081003/.

 

ODPOVĚĎ:
Jestliže Vám bylo přislíbeno vrácení peněz, ale nestalo se tak v uvedené lhůtě, doporučuji zaslat tzv. předžalobní výzvu (vzor zde: https://www.zbynekmlcoch.cz/ke-stazeni/obcanske-pravo-vzory/predzalobni-upominka-vyzva-k-uhrazeni-dluhu-vzor-ke-stazeni-zdarma-novy-obcansky-zakonik-2014).
Ve výzvě popíšete celou situaci, odkážete se na to, že peníze měly být vráceny do dvou týdnů, ale nestalo se tak, a následně vyzvete k vrácení dlužné částky ve lhůtě min. 7 dnů. V případě, že nebude na výzvu adekvátně reagováno, můžete se obrátit na soud.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.