Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zakoupila jsem dárkový voucher v listopadu 2020 na parkurový workshop pro svého syna k Vánocům. Na tomto workshopu se měl setkat se svým idolem Tarym, který provozuje parkurový sport a youtube kanál o parkuru. Bohužel díky covidovým opatřením se workshopy nekonaly. V srpnu 2022 jsem provozující firmu kontaktovala, že mám nevybraný dárkový poukaz a zda si můžeme objednat třeba mikinu či jiné reklamní oblečení.

Bylo mi odpovězeno, že to nejde a že když pošlu číslo objednávky od nákupu dárkového poukazu a číslo účtu budou mi peníze vráceny zpět. Peníze stále nedorazily. Poslala jsem dva dotazy kdy asi to dorazí a v poslední odpovědi bylo napsáno, že vedení společnosti nesouhlasí s navrácením částky, neboť už je to více jak dva roky a na vrácení peněz není nárok. Můžete mi prosím poradit zda mám nějaký nárok nebo ne? Děkuji. Lýdie.

 

ODPOVĚĎ:
Nemůže jít k Vaší tíži skutečnost, že kvůli covidu nebylo možné voucher využít.
Doporučuji písemně odstoupit od smlouvy z toho, důvodu, že nebylo možné voucher využít a současně požadovat vrácení peněz, a to ve lhůtě min. 7 dnů.
Vzor písemné výzvy naleznete zde: https://www.zbynekmlcoch.cz/ke-stazeni/obcanske-pravo-vzory/predzalobni-upominka-vyzva-k-uhrazeni-dluhu-vzor-ke-stazeni-zdarma-novy-obcansky-zakonik-2014.
V případě, že nebude na výzvu adekvátně reagováno, můžete se obrátit s tímto nárokem na soud.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě. žádost o rácení peněz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.