Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bohužel jsem dne 1.4.2022 uzavřela smlouvu s výživovou firmou Seyes na zlepšení kondice a úpravu váhy v částce 18.990 Kč s využitím splátkového úvěru firmy Cofidis na 24 měsíců se splatnou částkou 791 Kč/měsíčně. V podstatě hned o víkendu mi došlo, jaká to byla pitomost, uzavřít takovouto drahou smlouvu.

Okamžitě jsem se snažila využít možnosti odstoupení od smlouvy do 14 dnů, ale ze strany Seyes mi nebylo vyhověno, že prý jsem nesplnila zákonné podmínky pro odstoupení od smlouvy, a tím, že smlouva byla uzavřena v kamenné pobočce nelze od ní do 14 dnů odstoupit. Po obdržení jídelníčku, který je založen na průmyslově vyráběných surovinách, se mi toto výživové poradenství líbí ještě méně. Mám, prosím, nějakou šanci ukončit tuto smlouvu bez použití advokáta? V příloze zasílám dokumenty ohledně smlouvy a e-mailovou korespondenci s nimi. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

 

ODPOVĚĎ:
Zmiňovaná 14 denní lhůta pro odstoupení od smlouvy se vztahuje na zboží/služby zakoupené distančním způsobem/mimo kamennou prodejnu. Při zakoupení zboží/služeb na prodejně obecně toto právo není, ledaže jej podnikatel spotřebiteli poskytne.
Dále platí: Pokud nákupu zboží či služby v kamenné prodejně bezprostředně předcházelo osobní oslovení spotřebitele mimo její prostory, je jeho právem od této kupní smlouvy do 14 dnů odstoupit, a to bez udání důvodu. Takto uzavřená smlouva se totiž považuje za uzavřenou mimo obchodní prostory.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.