Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dostal jsem na e-mail jakési vyúčtování na 5.000 Kč z webu S-dražby. Nárok k úhradě prý vznikl na základě registrace na zmíněném webu. V posledních týdnech jsem na netu nemovitosti prohlížel a je možné, že jsem někde při registraci uvedl jméno, adresu a mail. Ověřování totožnosti při registraci na webech snad už dnes (20.02.2022) dokonce vyžaduje zákon.

Vím ale jistě, že jsem se nikde nedožadoval placené registrace za 5.000 Kč. Jedná evidentně se o podvod. Nevím, na koho se obrátit. Na policii se tomu nejspíš zasmějí. Mohli byste mi prosím poradit, jak postupovat? Mohu Vám přeposlat inkriminovaný e-mail, abyste byli lépe v obraze. Děkuji za jakoukoliv odpověď. Eduard.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud by proběhla taková registrace, mělo by Vám o ní přijít potvrzení do emailu. Předně prohledejte důkladně emaily, zda Vám takové potvrzení došlo či nikoliv. Pokud nikoliv, doporučuji se písemně obrátit na s-dražby s tím, že jste se neregistroval a nezavázal se zaplatit tento poplatek a ať sdělí, na základě čeho toto požadují. Jestliže požadují úhradu nějaké částky, o níž nevíte, měli by doložit, kdy jim tento nárok vznikl (že jste např. při registraci zaškrtl zpoplatněnou formu služeb atd.). Tak budete moci ověřit, zda je tento nárok oprávněný či nikoliv a dále pak určit postup ve věci.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.