Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dne 24.11.2021 jsem si zaplatila kurz Počítačové grafiky v ItStep Academy. Kurz měl začít 1.12.2021 nakonec začal až 10.1.2022, aniž by mě kdokoliv informoval. Z důvodu nemoci lektorky jsem celkově absolvovala 3 hodiny. Na začátku jsem byla ujištěna, že v případě mé nespokojenosti mi bude vyplacena poměrná část z kupní ceny činící 38.000 Kč.

Jaké bylo mé překvapení, když mi nyní řekli, že mi vyplatí pouze 35%. Ve smlouvě o takových podmínkách nic není řečeno. Ráda bych se zeptala zda mají na to nárok a zda mohou vyplatit pouze těch 35%. V příloze zasílám odstavec smlouvy ohledně odstoupení od smlouvy. S kurzem jsem velmi nespokojená, jelikož nesplnil nic z toho co na začátku slíbil. Děkuji za Vaši odpověď Liběna.

 

ODPOVĚĎ:
Jak sama uvádíte, je podstatné, co uvádí smlouva. A to nejen v oblasti odstoupení od smlouvy.
Je třeba důkladně smlouvu prostudovat, zejména oblasti, ve kterých se hovoří o obsahu kurzu (množství lekcí, zda mohou být některé zrušeny, nahrazeny apod.), dále pak jak můžete kurz reklamovat, pokud nejste spokojena, jaká práva můžete uplatňovat (slevu z ceny, odstoupení od smlouvy, apod.). Dále také, zda Vám např. Vzniká právo na smluvní pokutu, pokud neproběhnou všechny lekce tak jak smlouva předvídá.
Obecně pokud smlouva o tomto nehovoří, tak platí, že můžete kurz reklamovat, jelikož nebyly odučeny všechny lekce. Dále (podle textu smlouvy, jak ta hovoří) pak můžete reklamovat obsah kurzu (to, že nejste spokojena s náplní, apod.).
Doporučuji tedy nejdříve prostudovat celou smlouvu, případně ji můžete předložit k prostudování některému z advokátů, kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz.
Doporučuji komunikovat s poskytovatelem kurzu výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.