Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Koupili jsme štěně od paní Jany Holubové. Vše šlo přes mou dceru. Dostali jsme tel. číslo a domluvily jsme se s p. chovatelkou, že se přijedeme podívat. Jedná se o štěně NO. Vůbec jsme v tu chvíli netušili, že má paní Holubová doživotní zákaz chovat štěňata a ani nás na tuto situaci neupozornila.

Přistoupili jsme na to, že si štěně zamlouváme a na canc papíru se sepsala jakoby rádoby záloha "na štěně". Když jsme po hodině dorazili domů, dcera volala, že paní Jana Holubová nesmí chovat štěňata, že má zákaz od ČMKU. Bohužel jsme se nevrátili hned a nevzali jsme si zpět zálohu 3.000 Kč a okamžitě neodstoupili od ústní dohody o prodeji štěněte. Při hledání nového štěněte jsme oslovili více chovatelů. Když jsme jim sdělili, že máme zamluveno štěně od paní Janě Holubové, začali jsme dostávat odkazy na webové stránky o chovatelce Janě Holubové, kde jsme zjistili, že má doživotní zákaz chovu od ČMKU. Napsala jsem jí cca 36 hod od zaplacení zálohy, že štěně od ní nechci. Požádala jsem o zálohu "NA ŠTĚNĚ" zpět, nebylo řečeno a není ani napsáno, že je to rezervační poplatek a ani že záloha je nevratná! Komunikace dál byla ošklivá. Zálohu zablokovala a prý se poradí s právníkem. Pak teda napsala cituji: Paní Nováková po konzultaci s našim právníkem Vám sděluji následující. Do 3 dnů Vám bude na Váš účet převedena částka 2.000 Kč bez bankovních poplatků. Částku 1.000 Kč si účtují jako storno poplatek za mé služby, které Vám byli poskytnuty. Vaše osobní návštěva a mé věnování se Vám, konzultace, rady, tel. hovory a má placená konzultace s mým právníkem v řešení našeho problému. Tímto považujte naši záležitost za uzavřenou. Jana Václav Holubovi.   Když jsem se jí zeptala, jak je možné, když nemůže nic uzavírat a brát zálohy na cizí osobu, mi odpověděla, že za manžela také přebírá důchod, tak proč ne zálohu za štěně. Směšně dnes (18.08.2020) přišlo anonymním vkladem 1.920 Kč (z původních 3.000 Kč). A teď dotaz. Je možné na tomto podkladu něco proti nefér paní chovatelce Holubové postavit a panu Hruškovi, který se za ní zavázal a dal za ní ruce do ohně a tím ji podpořil. i když ví, že chovat nesmí? Máme možnost tuto situaci úspěšně řešit? Prosím Vás o radu, co s touto podvodnicí, která vydělává na bezdůvodném obohacování. Předem moc děkuji Jiřina.

ODPOVĚĎ:
Předně storno poplatek je oprávněná účtovat jen pokud jste se předem na storno poplatku dohodli. Bohužel ve Vámi zaslané příloze je jen sken emailu od pí. Holubové, nelze konkrétně posoudit text dohody o záloze. Obecně v této věci doporučuji písemně zaslat pí. Holubové odstoupení od smlouvy (s odkazem na již proběhnutou komunikaci mezi Vámi) a požadovat vrácení celé uhrazené částky. Můžete jako vzor použít tzv. předžalobní výzvu - https://www.zbynekmlcoch.cz/ke-stazeni/obcanske-pravo-vzory/predzalobni-upominka-vyzva-k-uhrazeni-dluhu-vzor-ke-stazeni-zdarma-novy-obcansky-zakonik-2014. Doporučuji dále komunikoat s pí. Holubovou výhradně v písemné formě.
Ve věci neoprávněného chovu a prodeje psů doporučuji písemně kontaktovat ČMKU a informovat o celém případu, včetně zainteresovanosti p. Hrušky. Dále se můžete také obrátit na Policii ČR, kteroukoliv pobočku, a podat trestní oznámení, aby bylo prošetřeno, zda se pí. Holubová nedopouští nějakého trestného činu – zde je policie povinna celou záležitost prošetřit a prověřit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.