Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nakoupila jsem přes Marketplace na FB základ na lapač snů. Celá objednávka a platba proběhla už v prosinci 2019 s tím, že jsem nepožadovala doručení do Vánoc 2019 a až po svátcích to stačí. Platba byla ihned 330 Kč za lapač a 120 Kč za dopravu. V půlce ledna 2020 jsem se dotazovala, jak to vypadá a pán mě ujistil, že je hotovo.

Vzhledem k tomu, že jsme ze stejného města, proběhla výměna, jestli zaslat nebo vyzvednout. Vše jsem ukončila s tím, že zaslat bude lepší. Dál se nic nedělo, tak jsem se opět dotazovala, opět byla ujištěná. Nakonec po měsíci dohadování a čekání jsme domluvili osobní předání, na které nikdo nepřišel. Od té doby nikdo nereaguje. Chci se zeptat, jak dále postupovat. Mohu zaslat odstoupení od smlouvy a požadovat peníze zpět, ale v případě, že pán nebude opět reagovat, nemám nic víc, než jeho profil na Facebooku, potažmo jeho přítelkyně, co měla lapač vyrábět a její email. Jak postupovat, je nějaká šance dostat peníze zpět? Veškerou komunikaci mám uloženou. Není to žádný eshop ale soukromá osoba.

 

ODPOVĚĎ:

Jak uvádíte, můžete písemně odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněz. Odstoupení zašlete osobě, u které jste si lapač objednávala.
Pokud ovšem na toto nebude reagováno, nezbývá než se obrátit na civilní soud a domáhat se vrácení peněz soudní cestou.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.