Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Naše bytové družstvo BD zadalo poptávku na výrobu a montáž mříží ke sklepním prostorům. Podepsali jsme smlouvu o dílo a zaplatili zálohu 17.449 Kč na materiál. Předmět smlouvy a specifikace díla je výroba mříží, rám jekl 20/20/2 výplň čtyřhranná ocel 10, kování klika koule, úprava šedá základní.

Termín zhotovení díla do tří měsíců od zaplacení zálohy, tedy 10.2.2020. Zhotovitel pouze provedl zaměření prostoru umístění mříže. Dílo není hotové, zhotovitel s námi nekomunikuje, nebere telefony, neodpovídá na emaily.   V půli února 2020 odpověděl pouze na jediný email, ve kterém se omlouval za nemoc, určitě dílo předá do 10.3.2020. Nepředal. Od té doby zase bez jakékoliv komunikace, dílo není hotové. Žádáme Vás o radu, jak dále postupovat.

 

ODPOVĚĎ:
Primárně je potřeba důkladně prostudovat smlouvu, jaký předvídá postup v případě prodlení zhotovitele.
Obecně zákon umožňuje, aby si smluvní strany tuto otázku upravily dle svých potřeb. Pokud o tomto smlouva nehovoří, můžete:
1. jej písemně vyzvat, aby dílo dokončil, nebo
2. písemně odstoupit od smlouvy.
V obou případech, jestli nebude zhotovitel reagovat, můžete se obrátit na civilní soud.
Doporučuji vést veškerou komunikaci výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.