Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem obchodní zástupce a moje mzda se skládá z pevné složky a odměny za prodané zboží. Od února 2019, s vidinou do konce roku 2019, zastupuji druhý region, kde jsme zatím bez zaměstnance. Dostávám odměnu 5.000 Kč za zastupování regionu, ale tato částka je nižší než by byla vyplacena odměna OZ v tomto regionu dle nastavených plánů.

Když jsem se ozvala, že výsledky mého zastupování jsou již o 20% vyšší než v 2018, a pod mým vedením se region rozvíjí za cenu toho, že díky tomu mám méně času na svůj region, bylo mi řečeno, že nemám nárok na odměnu dle plánu, protože pouze zastupuji. Tento měsíc se stalo, že jsem nesplnila plán ve svém regionu a tudíž jsem přišla o odměnu. Opravdu nemám nárok na vyplacení odměny za výsledek své práce v regionu, který zastupuji? Děkuji za odpověď Nela.

 

ODPOVĚĎ:
Podmínky pro vznik nároku na vyplacení odměny musí být uvedeny buď ve vnitřním předpisu, v pracovní smlouvě nebo ve mzdovém výměru. Takto obecně bez znalosti těchto dokumentů není možné odpovědět.
Doporučuji důkladně pročíst uvedené dokumenty a posoudit, zda jste svou činností nenaplnila podmínky pro přiznání odměny.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.