Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zadala jsem na poptávce, že potřebuji zateplit půdu. Ozval se podlahář. Vypočetl předběžně materiál s prací na 34.000 Kč. Napsal SMS, napsala jsem OK. Dále mi poslal fakturu, kde bylo jen slovo "materiál" na 28.000 Kč. Poslala jsem na účet, aby 3 dny na to přijeli. Realizovali zakázku a já si trvala na opravdove faktuře na materiál s množstvím a cenami.

Bylo mi emailem pouze posláno množství materiálu bez cen ve větě a faktura za práci na 6.000 Kč. Podle množství jsem materiál vypočetla na 18.000 Kč a to jsem jsem hodně zaokrouhlovala nahoru. Mám tedy nárok na vrácení přeplatku ze zálohy na materiál? Následně bych doplatila 6.000 Kč práci plus něco na dopravu. Děkuji Helena.

 

ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že nemáte uzavřenou písemnou smlouvu, bude se vycházet z toho, co bylo ústně či přes sms dohodnuto. Pokud jste souhlasila s úvodním rozpočtem na celkovou částku 34.000 Kč a také s fakturou za materiál 28.000 Kč (tím, že jste fakturu bez námitek zaplatila), souhlasila jste s tímto – tj. s cenou, celkovou i za materiál samostatně. Z tohoto Vám nevzniká obecně právo na vrácení části ceny.
Nicméně můžete se obrátit na Českou obchodní inspekci (kontakt zde: www.coi.cz), aby ta prověřila, zda tento živnostník neporušuje některý právní předpis.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.