Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

V roce 2007 jsme já a moje sestry spolu s dalšími účastníky řízení zdědili pozemky na Slovensku po nějaké paní, kterou jsme v životě neviděly. Nyní nám tato záležitost přišla zpět na mysl během konverzace a znovu jsme si vše pročetly. Za celou dobu jsme neplatily žádnou daň z nemovitosti a máme obavy, abychom se nedostaly do problémů.

Shodly jsme se na tom, že bychom nemovitosti chtěly odprodat, popřípadě darovat některému z ostatních dědiců, popřípadě třetí straně, zkrátka někomu, kdo na Slovensku žije a mohl by tedy s nemovitostmi podle svého uvážení nakládat. Mohli byste mi poradit, jak v této věci postupovat, popřípadě na koho se obrátit? Děkuji za odpověď, Halina.

 

ODPOVĚĎ:
Daň z nemovitosti jste samozřejmě hradit měly. Nyní, pokud jste již zapsanými vlastníky, musíte postupovat klasicky tak, jak se postupuje, když chcete nemovitost prodat, tedy obrátit se např. na nějakou realitní kancelář na Slovensku nebo případně oslovit ostatní dědice, zda by nemovitosti nechtěli. Pozemky byste pak převedli buď kupní nebo darovací smlouvou.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.