Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Potřeboval bych zjistit jaké dáně a spravní poplatky mám doplacet jako fycizká osoba kdybych chtěl dovažet tabakové výrobky a/ nebo vapy a/nebo kapaliny do vapů z Ruska do Čech.   Zatím jsem si vychazel z tohoto dokumentů,   https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/resources/documents/taxation/excise_duties/tobacco_products/rates/excise_duties-part_iii_tobacco_en.pdf Podle toho vychazí, že by za každy kilogram tabaku zaplatil dovozni clo cca 86 Eur.
Děkuji, Petr

ODPOVĚĎ:
Údaj, který jste našel není dovozní clo, ale výše české spotřební daně z tabáku ke kouření, tj. 2236 Kč/kg (pdf v uvedeném odkazu se jedná o dokument srovnávající výši spotřební daně v jednotlivých členských státech), tuto spotřební daň z tabáku samozřejmě budete muset při uvedení dovezeného tabáku do volného oběhu na území České republiky zaplatit.
Dovozní clo z tabáku je 11,2 % (minimálně však 22 eur/100 kg, maximálně 56 eur/100 kg).
Dále při dovozu do ČR budete muset zaplatit 21 % DPH z ceny tabáku (nákupní cena tabáku + cena dopravy + dovozní clo + spotřební daň).
Dovozní clo z vapů (elektronických cigaret) je 3,7 % z celní hodnoty zboží a z náplní 6,5 %, samozřejmě i z těchto výrobků pak musíte odvést DPH, princip je stejný jako výše.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Dovoz tabáku Rusko - daně, zdanění
  • Minimální daň za tabák z Ruska
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.