Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dostal jsem se do zapeklité situace. Renovovali jsme koupelnu a pořídili jsme si sprchové dveře z bezpečnostního skla. Dveře jsme po dodání (proběhlo v pořádku) nechali namontovat řemeslníkem - zedníkem. Stalo se ale, že při utahování šroubů na pantech se dveře rozletěly na milion kousků (jak to tak u bezpečnostních skel bývá).

Jenomže ne tak, že by se střepy sesypaly do půdorysu (jak to někdy bývá ve filmech, když proletí kulka sklem a to se vysype), nýbrž tak, že se rozletěly několik metrů daleko, sklo doslova vybouchlo. Řemeslníka střepy navíc pořezaly (bezpečnostní sklo! ), rány mu musela manželka ošetřit. Reklamovali jsme dveře (v koupelnovém studiu), výrobce se ale ohradil, že došlo k nešetrné manipulaci se dveřmi (ťuknutí rohu o zem), tudíž se narušila vnitřní struktura skla a to se proto rozletělo. Žádal jsem o vyjádření i řemeslníka a ten si stojí za svým, že se sklem jednal opatrně, pro jeho podložení použil přiložené klínky a že se muselo jednat o nějaké vnitřní pnutí přímo z výroby, protože jinak by se sklo doslova nerozletělo tímto způsobem. Navíc se prý podobné případy staly i jeho kolegům. Já jako spotřebitel z toho vycházím tak, že nemám ani sprchové dveře ani peníze a dva potenciální viníci si chybu přehazují jako horký brambor. Co je tedy možné v této pozici dělat, abych se domohl dveří nebo peněz? Jde přeci jen o několik tisíc korun. Děkuji předem za odpověď. S pozdravem, Martin.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud nesouhlasíte s vyřízením reklamace, nezbývá, než se obrátit na soud a domáhat se svých práv soudní cestou. V rámci řízení před soudem pak bude zkoumáno, kde přesně došlo k chybě, lze očekávat vypracování znaleckého posudku v této věci. V řízení před soudem doporučuji nechat se zastoupit některým z advokátů, aby bylo zajištěno, že Vaše práva budou náležitě chráněna. Kontakt zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.