Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 hlas)

Můj syn při sjíždění z chodníku na silnici přehlédl automobil a ten jej následně srazil. Byla přivolána dopravní policie, která nehodu začala vyšetřovat. Syn byl uznán jako viník dopravní nehody (s tím souhlasím), při nehodě vznikla škoda na vozidle. Na místě jsem se domluvil s majitelem vozu a škodu uhradím. To prý nejde.

Syn měl to kolo půjčené od kamaráda a na místo nehody se dostavila i jeho matka. Policie řešila s matkou a vlastníkem kola škodu na kole. Na tom kole evidentně škoda nebyla a majitelka kola se policie několikrát dotázala (byl jsem u toho) jestli opravdu žádná škoda na kole nevznikla a odpověď zněla, že ne. To je uvedeno i v protokolu o dopravní nehodě. Po dvou týdnech se paní ozvala, že dala kolo do opravny a škoda byla byla vyčíslena na cca 4.500 Kč. Což se mě nelíbí a proto se Vás ptám jak mám postupovat. Děkuji za radu Zdeněk.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud chce paní škodu nárokovat, musí prokázat, že škoda opravdu vznikla a vznikla při této nehodě. Doporučuji písemně reagovat na její výzvu, že při nehodě na kole žádná škoda nevznikla a odkázat také na protokol sepsaný policií. Jestliže bude i nadále trvat na tomto požadavku, tak ji vyzvěte, aby doložila věci uvedené v první větě této odpovědi. Doporučuji vést veškerou komunikaci výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.