Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

13.11.2019 jsem na parkovišti při výjezdu z parkoviště škrábl auto, cca 0,5cm malý škrábanec. Pán stál ve výjezdu. Chtěl jsem to řešit s policií, ale z důvodu dlouhé doby a bránění ve výjezdu a pod tlakem jsem pánovi sepsal tenhle dokument - "Já Tomáš Vrábel, bytem adresa, při výjezdu z garáží Lidl, adresa, malou odřeninu laku Miroslavu Vyštejnovi na jeho autě SPZ a to dne 13.11.2019 celou záležitost budu řešit s pojišťovnou Direct do 7 dnů". A podpis.

Na pojištovnu to nahlásit nelze, protože nemám s panem vyplněný formulář. Pánovi jsem volal a odmítá se sejít, chtěl naskenovat formulář na email - což jsem učinil, jenže pánovi se nelíbilo rozsah poškození co jsem do formuláře uvedl. Napsal, že se jedná o poškození celého nárazníku a ne o škrábance, celou nehodu mám i vyfocenou, na fotce ani nelze škrábance vidět, jelikož se jedná o povrchový malý škrábancec. Pán mně řekl, že pokud neodsouhlasím nechá si auto opravit a na adresu mně pošle fakturu k zaplacení. Pán má na mě všechny údaje a já kromě jména, čísla a emailu nemám žádné. Jak mám situaci řešit? V příloze posílám foto nárazníku na fotce nelze nic vidět. Rozhodně nesouhlasím s financováním jeho poškození.

 

ODPOVĚĎ:
Nejste povinen financovat poškození, které si poškozený usmyslí. Pokud neuhradíte, poškozený se bude muset obrátit na soud a bude muset prokazovat rozsah poškození. Proto je dobré, že máte fotografii, aby se případně nesnažil chtít uhradit ještě nějaké vady, které jste Vy nezpůsobil. Doporučuji tedy zkusit se rozumně domluvit. Pokud nebude domluva možná, nezbude, než pánovi sdělit, že hradit nebudete, ať si prokazuje soudně, že částka, kterou po Vás požaduje skutečně odpovídá rozsahu poškození, které jste mu Vy opravdu způsobil.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.