Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zjistila jsem, že jsem byla tajně nahrávána na domácí kameru jistou osobou. Kamera tajně umístněna v ložnici, a v obýváku. Po bližším zkoumání jsem zjistila, že si takto nahrával i jiné ženské návštěvy, ex přítelkyni atd. Záznamy mám zkopírovány, dokonce se v jednom z videí usvědčil sám, tím, že natočil sebe, jak tu kameru instaluje a dolaďuje.

Je z let 2011-2013. Možná to trvalo i další léta, to se mi nepodařilo zjistit. Dodnes jsem se přes to "nepřenesla" a mám z toho psychickou újmu. Nevím kde a komu videa dal k nahlédnutí nebo kolik je kopií či zda je dal na internet. Je to trestný čin? Měla/mohla bych s tím na Policii? Je nějaký trest za tajné nahrávání ženy na kameru? Obávám se, že v této činnosti pokračuje. Má nyní malou dceru. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Doporučuji obrátit se na policii ČR (kteroukoliv pobočku) a podat trestní oznámení. Vedle toho také můžete po této osobě žádat náhradu vzniklé újmy (v penězích), která Vám vznikla tímto jednáním. Současně je možné podat žalobu k civilnímu soudu a požadovat, aby se takového jednání zdržel do budoucna (zejména dalšího nahrávání, ale také zpřístupňování třetím osobám atd.). V této věci Vás může zastoupit kterýkoliv advokát, pokud byste se rozhodla využít jeho služeb, kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz.


  ► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nárok na náhradu škody (nemajetková psychická újma) za nahrávání na kameru v bytě bez vědomí a souhlasu nahrávané osoby (intimní nahrávky ženy)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.