Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vlastním nebytový prostor sloužící pro podnikání (kancelář a provozovna), aktuálně ještě v družstvu, bude se převádět do OV. V domě se chystá rekonstrukce všech rozvodů a stoupaček, což reálně znemožní provozovat podnikatelskou činnost na několik měsíců. Přitom jsme na ni jako rodina ekonomicky závislí. Mám nárok na náhradu škody či ušlého zisku? Případně je možnost, aby mi družstvo na svoje náklady platilo na tu dobu pronájem prostoru jinde? Děkuji, Jitka

ODPOVĚĎ:
Nárok na ušlý zisk máte, ale je dost obtížné jej reálně vyčíslit a ještě obtížnější je přimět druhou stranu, aby výši ušlého zisku uznala.

Proto je vhodnějším pro obě strany, domluvit si pronájem jiného prostoru, který je ve vlastnictví družstva, takže by je to "nic nestálo".

Další možností je, že si tyto prostory najdete Vy a požádáte družstvo o úhradu pronájmu v době, kdy bude Vaše provozovna mimo provoz.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Rekonstrukce domu ve kterém je provozovna podnikatele s nutností dočasného uzavření provozovny - náhrada ušlého zisku
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.