Počet stránek ve webu: 43.153

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měla bych dotaz. Stala se taková nemilá věc, teď už bývalého kamaráda pes napadl opakovaně mého psa, načež bohužel můj pes utrpěl vážná poranění páteře a byla nutná léčba ve výši přes 15.000 Kč. Nejdříve mi slíbil, že vše uhradí, chtěla jsem po něm symbolických 3.000 Kč, neustále platbu posouvá a dospělo to k tomu, že mi nic nedá. Vyhrožuje mi právníkem, že prý je to jeho dobrá vůle, že mi chtěl něco dát.

Prý má všechny hovory nahrávané, což jednak považuji za neadekvátní, protože jsem to nevěděla a jednak zaznamenával akorát jemu vhodné informace. Bohužel jsem se na něj trochu informovala, je to dost problémových člověk ve svém okolí. Mám nějakou šanci z něj ty peníze dostat?
Alespoň část? Léčba bude ještě nákladná, lékařské zprávy a faktury samozřejmě mám, teoreticky, pokud by se to muselo řešit sporem, mám i svědka situace. Odehrálo se to v parku u něj před barákem, jeho pes na mého skočil, na záda, pes knučel, potom jsme šli k němu, měla jsem tam věci a pes celou situaci opakoval. Bývalý kamrád byl v jiném pokoji, snažila jsem se ho volat a odhánět psa, řekl mi, ať ji odstrčím (útočící fenu), což jsem udělala, poté jsem sáhla po klice, pes skočil opět a opět mému psovi na záda... jela jsem poté na veterinu a absolvovala několik návštěv u různých veterinářů, protože nikdo nevěděl, jak mu pořádně pomoct... nakonec jsme se dostali do vetcentra Duchek, kde mu diagnostikovali 4 vyhozené plotýnky po celé délce páteře.
Děkuji, Pavlína

 

ODPOVĚĎ:
Zde je nutné jednat poměrně rychle, neboť pokud u toho nebyla Policie, nemáte asi jediný doklad o tom, že to způsobil pes tohoto člověka. Jeho postoj totiž nasvědčuje tomu, že se v budoucnu možná začne bránit tím, že jeho pes to nebyl a s odstupem cca roku se Vám škoda bude těžko vymáhat. Měla byste mu tedy co nejdříve zaslat výzvu k náhradě léčebných výloh. Pokud nebude adekvátní reakce, moc dlouho nečekejte a podejte žalobu o náhradu škody a uvažte, zda neoslovíte Policii, aby byla věc řešena i v přestupkovém řízení. V případě stále stejného postoje onoho majitele navštivte minimálně za účelem jednorázové konzultace advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vážné ublížení na zdraví psa jiným psam a zaplacení léčby majitelem útočícího agresivního psa - vymáhání
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.