Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám problém s náhradou za poškození auta. Půjčila jsem synovcovi auto, jemu nějaká opilá slečna hodila dlažební kostku do okna a rozbila ho, synovec zavolal policii, dívka se přiznala. Policie to vyřešila pokutou a mně poslali vyrozumění. Pro policii je to tím, že dostala pokutu skončené.

Prosím o radu, jak mám postupovat abych vymohla náhradu škody. Několikrát jsem té slečně napsala doporučený dopis s výzvou k úhradě, vůbec nereagovala a třetí dopis už nepřevzala. Děkuji, Dobromila

 

ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
pokud nereaguje na doporučený dopis, pak nezbývá, než se obrátit na soud. Pokud byla opilá slečna uznána vinnou z přestupku - dostala pokutu - pak je Vaše důkazní situace jasná a v soudním sporu budete úspěšná. Je pouze třeba v žalobě dobře vyčíslit a podložit náhradu škody. Doporučuji obrátit se na advokáta - seznam na www.advokatikomora.cz, minimálně za účelem porady, jak dobře nakoncipovat žalobu, aby byla skutečně úspěšná. Učinila jste všechny kroky, které vyžaduje zákon, tedy zaslala výzvu k úhradě. Skutečnost, že na dopisy nereagovala či si jej nakonec nepřevzala, jde k tíži této slečny, nikoliv k Vaší.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

Vymáhání náhrady škody za záměrně poškozený vůz, vozidlo, auto, automobil

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.