Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měla jsem exekuci. Byla mi jako dlužníkovi po dohodě s exekutorem ukončena (zaplatila jsem dohodnutou částku, ne celou dlužnou částku), exekuce běží dál už jen na mého ručitele, který je v insolvenci. V době, kdy jsem exekuci uhradila, a přišlo oznámení od exekutora o ukončení exekuce, jsem byla v zaměstnání v pracovní neschopnosti, tudíž mi nemocenské dávky vyplácela ČSSZ.

Oznámení o ukončení exekuce exekutor zaslal do datové schránky i mzdové účetní (07/2021), ale následující měsíc 8/2021 mi přesto neoprávněně byla stržena částka z nemocenské dávky. Volala jsem exekutorovi o vrácení částky, ten mi sdělil, že se mám obrátit na zaměstnavatele, protože je to jeho chyba. Mzdová účetní nevěděla, že má dát informací o ukončení exekuce ČSSZ. Myslela si, že exekutor jim tuto informaci zaslal. Jedná se částku cca 4.000 Kč. Jak postupovat, po kom vymáhat strženou částku?

 

ODPOVĚĎ:
Pokud byla částka stržena po skončení exekuce, musí Vám ji vrátit exekutor. Je nerozhodné, kdo udělal chybu v informování, podstatné je, že exekutor obdržel částku, která mu již nenáleží. Obraťte se tedy opětovně na exekutora, nejlépe písemně, a žádejte vydání bezdůvodného obohacení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.