Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Moje maminka má před rokem (2020) řádně ukončenou insolvenci, která i s bankrotem trvala přes 9 let. Od srpna 2020 insolvence skončila. Po jejím ukončení došlo mamince několik dopisů od JUDr. Smékala, který ji stále hrozil starými exekucemi. Nyní před měsícem dal pokyn ke srážkám z důchodu a Ing. Kačenková z důchodového v Praze již nyní v listopadu zahájí exekuční srážky.

Co máme prosím Vás dělat, na koho se obrátit, maminka má 78 let je po 3 mrtvičkách. Platí v naší republice nějaké zákony nebo si tady každý dělá co chce (viz. p. Smékal). Máme podat trestní oznámení nebo jak to řešit? Uvažuji, že to dám i do televize. Už jsem opravdu zoufalá. Děkuji. S pozdravem Iva.

 

ODPOVĚĎ:
Exekutor samozřejmě nemůže vymáhat dluh, který vznikl před insolvencí, nicméně jsou situace, kdy to exekutoři zkouší. Pokud matka úspěšně ukončila insolvenci, měla by mít usnesení o osvobození placení zbytku dluhů. Toto usnesení zašlete jak exekutorovi, tak na ČSSZ, případně podejte návrh na zastavení exekuce z důvodu, že matka úspěšně prošla insolvencí. Tento návrh podáváte k exekutorovi, který buď exekuci zastaví nebo postoupí soudu k rozhodnutí. Pokud ale insolvence skončila úspěšně, není možné, aby exekutor vymáhal dluh, který vznikl ještě před zahájením insolvenčního řízení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.