Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Kamarádka si prošla insolvencí, splnila všechny povinnosti a soud ji osvobodil o zbytku placení pohledávek. To se stalo v roce 2019 (insolvence začala roku 2014). Nyní došla exekuce z roku 2011, která ale nebyla přihlášena do insolvenčního řízení a soudní exekutor požaduje její uhrazení.

Má na to vůbec právo? Jen tato stará exekuce změnila číslo jednací a pod tímto číslem jednacím nově nabyla právní moc v roce 2020. Je to vůbec možné? Děkuji moc za radu.

 

ODPOVĚĎ:
Exekutoři to na dlužníky různě zkouší i po skončení insolvence. Pokud exekuční titul existoval před schválením insolvence, nemá kamarádka povinnost nic platit a doporučuji nic neplatit, pokud by uhradila jakoukoliv splátku, dluh by tím uznala a exekutor by se pak již dluhu mohl domáhat po právu. Ať tedy exekutorovi nic nehradí, případně podá návrh na zastavení exekuce z důvodu, že prošla insolvenčním řízením.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.