Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Rodiče se po rozvodu v r. 2006 nedohodli a tudíž nemají vypořádaný majetek - nemovitost. Bohužel komunikace mezi nimi je i po letech komplikovaná, u mně s otcem. Matka by mně nebo mým dětem chtěla svoji polovinu darovat, jelikož bratr roky nepracuje, ani není v registraci ÚP a má dluhy, o jejichž výši můžeme jen spekulovat.

Byla jsem se ptát u notáře ohledně převodu a problémem je dovětek v zápisu v katastru nemovitostí: nařízení výkonu rozhodnutí prodejem nemovitosti. Zde bych směřovala svůj dotaz: jak zrušit toto omezení. Děkuji za odpověď, Vilma.

 

ODPOVĚĎ:

Pokud je u nemovitosti vedena exekuce prodejem nemovitosti, tak s nemovitostí nic za života neuděláte. Je na ni pravděpodobně uvalena exekuce a pokud nebude uhrazena, nemůžete s nemovitostí nakládat. Zrušit toto omezení by tedy bylo možné pouze uhrazením exekuce, ke které se prodej nemovitosti váže, jinak hrozí dražba nemovitosti a nemusíte tak nemovitost vůbec dostat, bude vydražena.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.