Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem ve velice prekérní situaci. Jsem vdaná, do konce měsíce října 2022 budu podávat žádost o rozvod. 07/2022-10/2022 s ním nebydlím. Manžel měl před svatbou insolvenci, která mu však nyní má být zrušena, jelikož poslední tři měsíce neplatil minimální částku. Je vůbec šance, že by exekuce, která na něj bude uvalena se netýkala mě? Strašně se stydím, že jsem byla naivní a do svazku vůbec vstoupila. Předem děkuji za odpověď. Karolína.

ODPOVĚĎ:
Pokud máte společné jmění manželů, odpovídáte i Vy za dluhy, které vznikly za trvání manželství Vám nebo Vašemu manželovi. Bohužel však není druhý manžel chráněn ani v situaci, kdy došlo ke vzniku dluhu prvého manžela před vznikem manželství – věřitel se může uspokojit i z Vašeho majetku. Situace se pro Vás nemění ani rozvodem, pouze právní mocí rozsudku o rozvodu již za nové dluhy manžela odpovídat nebudete. V uvedené věci Vám v každém případě doporučuji obrátit se na právníka za řad advokátů (www.advokatikomora.cz), aby Váš případ zanalyzoval a navrhl pro Vás nejvhodnější postup.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.