Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

30.7.2020 značky uloženy do depozitu MĚÚ Čáslav, 9.8.2020 konec STK, auto prodáno zájemci z Bazoš.cz za 13.000 Kč. Při převzetí kupcem zaplaceno 6.500 Kč, zbytek měl být předán po převodu (vše dohodnuto ústně), kupec přestal komunikovat, k převodu a doplatku nedošlo. Nyní mám velký TP a značky uloženy v depozitu.

Jak mám postupovat a vše dořešit? Hrozí mi nějaká sankce? Praktici mi radí, abych nechal vše jak je? Na doplatku netrvám chtěl bych mít jen o starost méně. Děkuji. Alexandr.

 

ODPOVĚĎ:
Značky v depozitu nelze mít do nekonečna. Je zde limitace 18 měsíci s tím, že následně musí být buď vozidlo ekologicky zlikvidováno nebo uvedeno do provozu.
Vozidlo se značkami v depozitu lze prodat jiné osobě, to není vyloučeno. I tak ovšem musí dojít k přepisu vlastníka vozidla v registru, jinak zde hrozí pokuta za to, že se tak nestane.
Za situace, kdy od převodu uběhla takto dlouhá doba, nebudete mít k dispozici doklady, abyste provedl přepis vozidla bez součinnosti kupujícího. Pokud máte kontakt na kupujícího, můžete jej písemně vyzvat, aby poskytl součinnost k přepisu vozidla a dořešení celé situace.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.