Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dnes (20.02.2022) jsem se dozvěděl, že jsem vedený v exekučním rejstříku. Exekuce je z roku 2011. Od roku 2016 do 2019 jsem byl v insolvenci, kterou jsem řádně splatil 100%. Insolvenční správce prodal můj podíl na nemovitosti a z toho se uhradili všechny pohledávky. V usnesení o ukončení insolvenčního řízení je i, že jsem osvobozen od dalších dluhů.

Exekutorskou kanceláří mi bylo řečeno, že exekuce byla zajištěna tou nemovitostí a že to teda do oddlužení nespadá. Ale já tu nemovitost už nevlastním. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste řádně ukončil insolvenční řízení a byl jste osvobozen od případných dalších dluhů, které vznikly do podání insolvnenčního návrhu, je exekuce pro takový dluh proti Vám vedena neoprávněně. Zanikají všechny dluhy, i ty zajištěné nemovitostí, neboť vše se řeší právě a jen v insolvenčním řízení. Podejte návrha na zastavení uvedené exekuce z důvodu, že dluh byl splacen / zanikl. Pro řádný postup ve věci Vám doporučuji obrátit se na právníka z řad advokátů (www.advokatikomora.cz).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.