Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Prosím o právní radu ohledně zadlužení syna. Neustále se zadlužuje a nesplácí. Má trvalé bydliště stále u rodičů a máme obavu z exekuce. Na domě nemá žádný podíl a nic mu nepatří, je mu 27 let. Můžou prosím po nás vymáhat jeho dluhy když má u nás trvalé bydliště. Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Pokud má Váš syn u Vás stále adresu trvalého pobytu, bude soud, resp. soudní exekutor na tuto adresu doručovat veškeré písemnosti. Po nařízení exekuce bude zajištěn veškerý majetek Vašeho syna počítaje v to i movité věci, které může soudní exekutor zajišťovat všude tam, kde mohou být umístěny. To znamená, že jako první adresa, kam půjde, bude adresa trvalého pobytu a zde bude zajišťovat prodejné movité věci. Pokud na této adrese bude mít majetek i jiná osoba a exekutor tento majetek zajistí, musí si vlastník podat návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu a své vlastnictví prokázat. To bývá zpravidla obtížné. Chcete-li se uvedenému vyhnout, zrušte adresu trvalého pobytu Vašeho syna u Vás. Více Vám poradí na obci, kde se žádost podává.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.