Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2013 jsme se rozváděli s bývalým manželem. Byl podnikatel, já si vždy šla svou cestou a do jejich rodinných věci jsem se nepletla. Po svatbě mě oznámil že by jeho otec chtěl další autosalon ale že už nedostane úvěr, tak musíme prý my si vzít úvěr na "koupi jejich domku". Chtěla jsem vyjít vstříct jeho rodičům.

Podepsala jsem úvěr. Při rozvodu jsme se dohodli že pokud po něm nebudu chtít majetkové vypořádání, zbaví mě závazku na tomto úvěru. Mám to i uvedené v dohodě o majetkovém vypořádání. Po pár letech mě oslovila hypoteční banka, kde byl úvěr uzavřen, že úvěr nikdo neplatí a je mou povinnosti ho platit, jinak může dojít k dalším závažným krokům jako je exekuce. Vzala jsem na sebe dluh cca 200.000 Kč, budu ho splácet asi 15 let, s tím už jsem se smířila. Teď jsem zjistila, že jsem v registru dlužníků a budu i pokud nesplatím dluh. Odešla jsem jak se říká s igelitkou a začala ve svých 35 s nulovým kontem znovu. Se svým přítelem máme kluka a chtěli jsme se postavit na vlastní nohy a konečně něco budovat. On má bohužel prohřešky z mládí a vše splácí, bylo to na mě a já jen doplácím na svou dobrotu a blbost. Je možné se z toho nějak dostat?

 

ODPOVĚĎ:
Pokud je v dohodě o majetkovém vypořádání uvedeno, že bude úvěr splácet bývalý manžel, můžete ho zažalovat o úhradu toho, co jste povinna za něj z titulu onoho úvěru platit. Pak je ještě na zvážení, zda Vaši situaci nevyřešit oddlužením, poradenství by Vám mohla poskytnout jakákoliv akreditovaná instituce v místě Vašeho bydliště, informace o takových společnostech jsou běžně dostupné na internetu.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.