Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Smlouva o zápůjčce s mým bývalým přítelem: jelikož mi doposud splatil jen malou část dlužné částky, rozhodla jsem se jít právní cestou pro získání peněz zpět. Nicméně jsem 28.7.2019 zjistila, že ve smlouvě došlo k překlepu a paragraf 2390 se nahradil 2930. Tak nevím, je to velký problém? Je proto smlouva neplatná?

Dá se s tím něco dělat? Zároveň mě napadá, že ani jeden z podpisů není uředně ověřený. Platí smlouva i tak? Pokud by smlouva byla platná, ráda bych se poradila s postupem jak co nejrychleji dostat své peníze zpátky. Připadá v úvahu vyřešit to podáním návrhu na vydání elektronického platebního rozkazu? Děkuji Petra.

 

ODPOVĚĎ:
Překlep v paragrafu vůbec není na újmu. Smlouva o zápůjčce nemusí být písemná, pokud je, je to samozřejmě z hlediska dokazování dobře, ale chybně uvedený paragraf či neověřené podpisy nemají na prokázání, že půjčka vznikla, žádný vliv. Doporučuji, jak uvádíte, podat návrh na elektronický platební rozkaz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.