Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj syn, společně se sestrou mého zesnulého manžela zdědili byt po jejich otci. Každý jednu polovinu. Sestra se zavázala vyplatit ho po prodeji jednou polovinou odhadované ceny. Právní moci to nabylo v lednu. 2018. Byt stihla prodat už v květnu 2017. Vzhledem k tomu, že se po ní slehla zem, nechala jsem si jí soudně vyhledat, ale ani tak se mi jí nepodařilo kontaktovat.

Nakonec jsem se poradila s právníkem, předala jsem mu papíry a ten kontaktoval exekutora. To bylo na jaře 2019. Tento týden mi přišel od právníka email s předvyplněnou přihláškou k insolvenčnímu řízení, abychom dostali alespoň 30 % z částky. Co mám dělat? Už od chvíle, kdy jsem podepsala papíry u notářky to byl viditelný podvod z její strany. Částka 1.600.000 Kč za prodaný byt se někam ztratila a můj syn by měl nyní dostat 180.000Kč. Nejen, že se mi s tím nechce souhlasit, ale s tím přeci ani nemůžu souhlasit. V dokumentech které jsou vyvěšeny na justice.cz jsem se dočetla, že dlužnice do insolvečního řízení přiznala pouze mobilní telefon v hodnotě 400 Kč. V dokumentech o exekuci si exekutor vybral obstavení platu. Peníze za prodaný byt se někam vypařily hned po prodeji. Na katastrálním úřadě jsem se dozvěděla datum, že to šlo přes realitku a byt se prodal za 1.600.000 Kč a jméno kupujícího. Více mi toho říci nemohli. Poraďte co dál. Děkuji.  

 

ODPOVĚĎ:
Celkem zásadní je, jakým způsobem došlo k prodeji nemovitosti, když byli pravděpodobně v katastru vedeni jako spoluvlastníci, zda jí bratr dal plnou moc k prodeji, atp.
Doporučovala bych podat trestní oznámení na zpronevěru.
Dále vyjádření s nesouhlasem povolení, popř. schválení oddlužení vzhledem k tomu, že prodala v posledních 3 letech nemovitou věc, z jejíhož prodeje mohla uhradit své závazky a s odkazem na podání trestního oznámení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.