Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vlastním rodinný dům (2/3 já, 1/3 rodiče), ve kterém bydlím po rozvodu s dětmi. Mám přítele a ten se ke mně nastěhoval a chtěl by si tu nechat napsat trvalé bydliště. Přítel má 20-ti letého syna, se kterým se moc nevídá, ale má ho. Přítel se mnou bydlí 2 měsíce zatím (do domu si kromě oblečení nic nepřinesl) a budeme dodělávat jednu místnost v podkroví, kterou bude financovat z větší části on.

Můj dotaz zní: když by se příteli nedejbože v budoucnu něco stalo, bude mít jeho syn jakékoli právo na dům nebo věci v něm? A v případě, že se něco stane mně, budou dědit jen moje děti, nebo by měl na něco nárok i přítel? Vím, že dotaz zní hrozně tvrdě, ale po zkušenostech s bývalým manželem už mám strach, abych zase o vše nepřišla. Moc děkuji za odpověď. Regina.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud by se s vámi něco stalo, přítel nebude mít nárok na nic, vše by dědily vaše děti. Pokud by se něco stalo příteli, jeho syn nebude mít právo na žádný Váš majetek, tedy na nemovitost ani její vybavení. Mohl by dědit pouze věci, které patří Vašemu příteli, např. vozidlo, ale nikoliv vybavení vaší domácnosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.