Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Soused má na svém pozemku vzrostlé jasany a vrby, které přesahují 3 m a jsou některé 0,5 m - 1,5m od hranice našeho pozemku. Kořeny nám ničí zahradu, a na naše prosby na odstranění větví v době vegetačního klidu nereaguje vše musíme udělat sami a uklidit listí kterého máme velký valník. Jelikož je manžel už v důchodovém věku nemůže nadále takhle vysoké stromy ořezávat. A soused nám tvrdí že určené metry na vzdálenost stromů od hranice sousedního pozemku už neplatí. Děkuji, Magda

ODPOVĚĎ:
Pokud stromy přesahují výškou 3 metry, měly by být 3 m od Vašeho pozemku. V daném případě se můžete domáhat nápravy, pokud nebude se sousedem rozumná řeč, nezbude, než se obrátit na soud s žalobou o zajištění nápravy, tj. aby se soused zdržel obtěžování a napravil závadný stav.

Sousedské žaloby jsou velmi složité co do formulace, proto pokud budete zvažovat soudní řízení, obraťte se na advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.